Poletna šola plavanja z gimnastično šolo in popoldanskim varstvom

so super športne počitnice za vse otroke, ki jih organizirata

Plavalno društvo Domžale in Športno društvo Sonček

Aktivne počitnice so namenjene predšolskim in šolskim otrokom, ter tudi najstnikom, ki si želijo nekaj več!

30 UR PLAVALNE ŠOLE

S kvalitetnim učenjem plavanja bomo poskrbeli, da se bodo mlajši v vodi počutili kot žabice, starejši kot ribe, tisti najbolj zahtevni pa bodo deležni že pravih plavalnih treningov!

15 UR GIMNASTIČNE ŠOLE

Pri gimnastiki bodo imeli priložnost varne in kvalitetne vadbe gimnastičnih prvin in akrobatike, primerne njihovemu predznanju in sposobnostim. Ena izmed redkih priložnosti za spoznavanje s tem celostnim športom. Če bo kdo kakšen dan preutrujen za vadbo gimnastike, bomo ta čas namenili igricam in zabavi.

ORGANIZIRAN PREVOZ IN KOSILO

Izkušeni učitelji bodo na zabaven način pri vsakem otroku dosegli kar največji napredek.

7:00-8:00 ZBOR

OŠ Preserje pri Radomljah ALI  pri Nogometnem baru v Domžalah

8:30 – 10:00 GIMNASTIKA

KOSILO

13:15 – 15:30 PLAVANJE

v Kamniku ali Domžalah (odvisno od vremena in temperature vode)

15:30 – 17:00 PREVZEM OTROK

*možnost spremembe programa (lokacije vadb, urnik – zaradi vremena in drugih okoliščin)

10-dnevni program, 2 tedna, od ponedeljka do petka

29.6.-10.7.2020

13.7.-24.7.2020

17.8.-28.8.2020

220 EUR za termin

ob zgodnji prijavi do 10.6.2020 cena 210 EUR

popust za brate in sestre

Cena vključuje:

• 2 tedna kvalitetnega in strokovnega učenja plavanja in gimnastike
  • kosilo
  • prevoz
  • vstopnine na bazen
  • vse potrebne pripomočke
  • diplomo za doseženo znanje

• vsaj dvoje kopalke
  • brisača in/ali kopalni plašč
  • plavalna kapa in očala (po potrebi)
  • natikači (po želji)
  • krema za sončenje
  • malica (npr. sendvič, sadje, žitna ploščica)
  • topla oblačila (kapa, jopica, nogavice… – prilagojeno vremenu)
  • športna oprema (kratke hlače in majica)

Zakaj se odločiti za počitnice pri nas?

Ker se v Plavalnem društvu Domžale prilagodimo vašim željam.

PLAVANJE

To poletje bomo postali (še) boljši plavalci! Glavni cilj je izboljšati znanje plavanja. Oblikovali bomo homogene skupine glede na začetno znanje plavanja in optimalno število vadečih na učitelja. Izkušeni učitelji plavanja bodo poskrbeli za varnost ter individualen napredek vsakega otroka. Prilagodili se bomo razmeram in zadostili priporočilom NIJZ.

GIMNASTIKA

Gimnastika in plavanje sta tako različna a skupaj sta popolna kombinacija! Popoldne bodo skupaj z izkušenimi učitelji gimnastike izvajali vragolije, ki se jih morda nikoli ne bi imeli priložnosti naučiti! Pod strokovnim vodstvom bo vadba varna, za otroke pa zabavna. Edini na našem območju se lahko pohvalimo z napihljivo akrobatsko stezo – airtrackom, po katerem bomo veselo poskakovali.

POSKRBIMO ZA VSE

Topla voda? – Gremo v Kamnik.

Prevoz? – Poskrbljeno.

Kosilo? – Bo njami!

Vreme? – Se prilagodimo.

Sončna krema? – Namažemo.

Zabava? – Ne znamo brez zabave!

Ali se otrok lahko udeleži programa le en teden namesto dveh?

Lahko. Boljša in učinkovitejša z vidika učenja je 100% udeležba 10-dnevnega termina in z naše strani tudi zaželjena. Vendar če vam je program všeč in ne gre drugače, bomo veseli, če se nam pridružite tudi za en teden. Cena je v tem primeru 130 EUR.

Kaj pa v primeru slabega vremena?

Sproti bomo spremljali vreme in bomo v primeru dežja tisti dan ostali v telovadnici in se posvetili gimnastiki in igram. Naslednje dni ali kakšen dan prej pa bomo podaljšali plavanje. Program bo izveden v vsakem primeru.

Kolikšna je najnižja starost za udeležbo na programu? Kako so lahko združeni predšolski otroci in najstniki?

Najnižja starost je 3 leta in pol. Otrok mora biti zrel za sodelovanje v drugačni skupini kot je vrtec in upoštevati druge odrasle kot starše in vzgojitelje v vrtcu. V programu bo več učiteljev in tisti, ki bodo z mlajšimi, bodo lepo poskrbeli za njih pri vseh podvigih (od preoblačenja, mazanja s kremo do pomoči pri jedi…). Prisotnih bo dovolj učiteljev, ki so izkušeni pedagogi in znajo motivirati prav vsako starostno skupino otrok. Medgeneracijsko sodelovanje se je izkazalo za zelo uspešno, saj so starejši dober zgled mlajšim, pri učenju z njimi pa pridobivajo občutek za pomoč drugim, motivacijo za še boljšo izvedbo vaj, vedno pa je za vse zelo poučno in zabavno.

Ali gre lahko otrok po kosilu domov? Kaj pa prevoz?

Smo prilagodljivi. Vsako željo nam sporočite in dogovorili se bomo za ustrezno rešitev in individulno spremembo programa. Če bomo program spremenili tako, da bo otrok brez kosila in/ali popoldanskega varstva, bo cena nižja.

Kaj pa denar za sladoled?

Ali si kdo predstavlja poletje brez sladoleda? Mi si ga ne. Zato dovolimo, da imajo otroci dnevno s seboj 2 EUR, največ 5 EUR za sladoled ali kakšen drug priboljšek 🙂

Kako je s prehrano?

Otroci naj zjutraj doma pojedo zajtrk. Med šolo plavanja bodo med odmori pojedli malico, ki jo bodo imeli s seboj od doma. Priporočamo kakšen sendvič, rogljič in sadje, žitno ploščico. Odšli bomo na postreženo kosilo, kjer se lahko dogovorimo za posebnosti, v kolikor jih otrok ima (celiakija, alergija na določeno hrano, vegetarijanstvo…).

Plavanje v Kamniku ali v Domžalah?

Odšli bomo na bazen, kjer bodo za nas najboljši pogoji. Ob lepem vremenu je na domžalskem bazenu voda topla in bomo lahko plavali tam, sicer pa se bomo vozili v Kamnik, kjer je voda ogrevana na 26 stopinj.

Cena in plačilo?

Cena 10-dnevnega termina (2 tedna od ponedeljka do petka) je 220 EUR/otroka. Bratje in sestre imajo popust (2. otrok 200EUR in tretji otrok 180EUR). V predprijavi do 10.6.2020 je cena s popustom 210EUR za prvega otroka, 190EUR za drugega otroka in 170EUR za tretjega otroka. Za dva ali tri prijavljene otroke se je možno dogovoriti za plačilo po obrokih. Navodila za plačilo boste prejeli po mailu teden dni pred začetkom programa.