Čofotanje in plavanje za dojenčke in malčke

6 – urni tečaj zabave v vodi za otroke od 6 mesecev do 3. leta

Tečaj prilagajanja na vodo je namenjen staršem in malčkom,

ki bi se radi v vodi zabavali, se sprostili in dobili najlepše prve izkušnje z vodo in plavanjem.

Starše naučimo, kako se igrati v vodi, da se bodo njihovi malčki z veseljem umivali, špricali, potapljali in kasneje tudi plavali.

KDAJ IN KJE:

november 2023 – junij 2024

Bazen Cirius Kamnik

 

TERMINI:
6 sobot od 9:30 – 10:30 (dojenčki) in 10:30-11:30 (malčki)
1. termin: 
11.11.2023 – 16.12.2023

2. termin:
6.1.2024 – 10.2.2024
3. termin: 
2.3.2024 – 6.4.2024

4. termin:
4.5.2024 – 8.6.2024


CENA:
120 EUR za tečaj za družino

OPREMA:

za malčka:
plavalna plenička, brisača, voda, malica

za starša:
kopalke, brisača

 

Zakaj se odločiti za plavanje pri nas?

Ker se z naravnim učenjem in zabavnim pristopom prilagodimo vsakemu posamezniku.

ČAS LE ZA VAS

Ta ura je namenjena le vam – družini. Malček se z enim ali obema staršema igra, raziskuje, uživa v vodi in pozornosti staršev, starša pa se veselita ob otrokovem veselju in napredku. Družinska idila, ki naj se nikoli ne konča.

PRILAGAJANJE NA VODO

Igre v vodi, pesmice, sproščeno in veselo ter včasih tudi umirjeno vzdušje so popolna podlaga za uspešno prilagajanje na vodo, ki je osnova za umivanje z veseljem in kasnejše plavanje.

ZDRAVJE IN RAZVOJ OTROK

S tečajem bogatimo otrokov gibalni, socialni, čustveni in osebnostni razvoj. Sploh kakovostno preživet čas s starši pozitivno vpliva na otroka, kar vpliva na njegovo zdravje. Veseli in čustveno potešeni otroci so tudi zdravi otroci. V pravi meri je plavanje v bazenu spodbudno za otrokovo zdravje.

Pogosta vprašanja

Cena in plačilo?

Cena na družino z enim otrokom (z njim sta eden ali oba starša) je 120 EUR. Za dva otroka z obema staršema je cena 200 EUR. V ceno tečaja je všteta vstopnina na bazen in uporaba pripomočkov. Plačilo boste poravnali na podlagi poslanih informacij o plačilu, ki jih boste prejeli preko e-pošte pred začetkom tečaja.

Koliko stari otroci se lahko vključijo?

Program iger v vodi in plavanja prilagodimo sposobnostim otroka. V zgodnejši termin se prijavite z dojenčkom od 5 mesecev do približno enega leta. V kasnejši termin se prijavite z malčkom. Če ne veste, kam sodite nas kontaktirajte in skupaj bomo izbrali pravi termin za vas. Z individualnim pristopom in pozitivnim vzdušjem v skupini oblikujemo popolno vodno doživetje za vas in vašega otroka.

Naš malček je gibalno šibek in/ali je otrok s posebnimi potrebami. Plavanje/gibanje v vodi naj bi mu koristilo. Ali se lahko udeležimo tečaja?

Seveda. Ker ste starši skupaj z otrokom, z njim delate individualno, po njegovih zmožnostih in pripravljenosti. Vodeni boste skozi različne igre in vaje, ki pozitivno vplivajo na lokomotorni sistem in gibalne sposobnosti.

V družini imamo dva/tri otroke – ali lahko pridemo cela družina?

Seveda, pridite vsi! Spodbujamo veselo, družinsko vzdušje v vodi 🙂 Malčki potrebujejo starša – torej vsak enega. Če imate še starejšega otroka nam pišite in bomo uredili, da boste lahko prišli vsi.

Skrbijo me morebitne negativne posledice bazenske vode, vnetje ušes ipd.

Zdrav človek, tudi otrok, je naravno zaščiten (tako uho, kot koža) in v pravi meri se bodo pokazale pozitivne posledice vadbe v vodi – gibalni napredek, veselje, boljši imunski sistem… Bazenska voda je redno kontrolirana in neoporečna, vsebuje klor, ki zavira in uniči nam škodljive organizme. Prepogosto namakanje v klorirani vodi se tudi nam ne zdi smiselno, zato je tečaj kratek in v kolikor opazite pozitivne učinke, lahko tečaj podaljšate z naslednjimi termini. Tečaja se lahko udeležijo izključno povsem zdravi otroci – brez vnetij oči, ušes, nalezljivih bolezni, vročine, bruhanja, driske itn.

Kakšen je bazen, temperatura vode?

Bazen Cirius je majhen (cca 8x17m) in nudi dovolj zasebnosti. Ker je prilagojen invalidom, je na voljo klančina za vstop v vodo, ki je popolna za malčke, saj se lahko tam tudi samostojno igrajo. Voda ima 32 stopinj, zrak 30 stopinj in s tem so pogoji za delo z malčki popolni. Globina pa je za večino odraslih vseskozi stojna.

Moj otrok se noče niti tuširati in se boji vode na obrazu. Kako bo lahko sodeloval med otroki, ki se že potapljajo?

Pri tem plavalnem tečaju ste zraven starši, zato nam je toliko lažje individualizirati – prilagoditi vadbo vsakemu otroku/družini posebej. S prilagojenim spektrom vaj prilagajanja na vodo bomo zadostili tako boječim in neprilagojenim, kot tistim malčkom, ki se že potapljajo.

Oprema?

Vse pripomočke za plavanje imamo na bazenu, tako da svojih ne potrebujete. Starši ste najboljši plavalni pripomoček svojim otorkom, saj nudite nežen dotik, varen prijem in različne vragolije vse ravno ob pravem času. Vsega vas bomo naučili. In tako bodo otroci bolje začutili vodo in svoje telo v njej. 

Kaj o nas pravijo zadovoljni plavalci:

Biti učitelj, ki je sposoben izstopiti iz znanih okvirjev metod učenja otrok, se tudi sam pripravljen učiti v tem procesu ter sprejeti/slišati otroka s posebnimi potrebami, je dragocenost, ki jo Gaja ima. Pod njenim strokovnim in empatičnim pristopom je Leon premagal svoje strahove in neverjetno napreduje v plavanju. Renata D. iz Domžal

Odkar se poznam sem imela strah pred vodo. Nisem si predstavljala da bi sploh kdaj lahko plavala v globoki vodi. To je bila zame nočna mora. Pri 27ih letih sem se odločila da ta strah premagam. Gospo Gajo sem našla na internetu in ko sem jo poklicala sva se dogovorili za prvo uro tečaja plavanja. Nisem rabila več kot deset ur, ravno tako kot je predvidela že ob prvi uri. Azra R. iz Kamnika

Hči Maša (10 let) ima že od rojstva zelo rada vodo. Zato smo jo pri 2 letih starosti vpisali v prvi tečaj plavanja, delno tudi zaradi težav z hrbtenico. V tem času je spoznala kar nekaj plavalnih šol in vaditeljev oziroma učiteljev plavanja a pravi razcvet je doživela šele jeseni leta 2016, ko je začela vaditi z Gajo. Vanja M. iz Kamnika

Za vsa vprašanja, pomoč ali nasvete
se vedno lahko obrnete na nas.