Celoletna šola plavanja za otroke

Namenjena je predšolskim in šolskim otrokom, ki bi se radi
prilagodili na vodo, naučili plavati ali izboljšati svojo plavalno tehniko.
Celoletni učni načrt omogoča, da se otroci počasi in zanesljivo učijo, se pri tem zabavajo in vzljubijo vodo, plavanje in gibanje.

KDAJ IN KJE:
3.10.2023 – 20.4.2024,
bazen Cirius Kamnik

*začetek se lahko prestavi na kasnejši datum zaradi sanacije po poplavah

TERMINI:
torek 15:45 – 16:45

sreda 15:30 – 16:30
petek 15:30 – 16:30

sobota 7:30 – 8:30

CENA:
50 EUR/mesec
popust za brate in sestre

OPREMA:
kopalke, brisača,
priporočljiva plavalna kapa za daljše lase

Po uspešno izpolnjeni spletni prijavnici boste v svojo e-pošto prejeli avtomatsko kopijo prijave. Preverite podatke in počakajte na naše informacije za začetek, ki jih boste prejeli po e-pošti nekaj dni pred začetkom programa. V kolikor se bo začetek programa prestavil zaradi kasnejšega odprtja bazena (po sanaciji škode po poplavah), boste o tem obveščeni po e-pošti.

Zakaj se odločiti za plavanje pri nas?

Ker vam v Plavalnem društvu Domžale prisluhnemo.

VARNOST in KVALITETA

Na tečaju oblikujemo homogene skupine in optimalno število vadečih na učitelja, da se otroci v skupini zabavajo in drug drugega motivirajo, hkrati pa učitelj poskrbi za red in disciplino ter individualen napredek vsakega otroka.

ZABAVA

Velik poudarek dajemo učenju skozi igro. Pomemben je tudi občutek napredka ter ponos ob usvojitvi novih spretnosti. Vse to predstavlja notranjo motivacijo za vedno nove uspehe v vodi.

PRILAGODLJIVOST

Zdravstvene, osebnostne, socialne in druge posebnosti niso ovira. Z dobro medsebojno komunikacijo bomo kos vsemu.

Pogosta vprašanja

Kolikšna je starostna omejitev otrok za vpis v plavalni tečaj? Ali se tečaja lahko udeleži otrok mlajši od omejitve?

Starostna omejitev je 3 leta, vendar so otroci pri svojih letih različno dojemljivi za spremembo okolja, nove izkušnje, delo v skupini, odsotnost staršev itd. Z veseljem se potrudimo in ustrežemo vašim željam, ter bomo ob uspešnem sodelovanju otrok sprejeli tudi mlajše nadobudneže. V kolikor bi se izkazalo, da otrok še ni pripravljen za delo v skupini, bomo z veseljem poiskali rešitev za vašega otroka.

Cena in plačilo?

Plačilo je v 3-mesečnih sklopih. Plača se na začetku sklopa za tekoči sklop.

Cena programa 1-krat tedensko: 50 EUR/ mesec

Cena programa 2-krat tedensko: 90 EUR/ mesec

Bratje in sestre imajo 5 EUR popusta.

Ali lahko otrok predčasno zaključi program ali pa se priključi kasneje?

Lahko. Vendar je optimalno, da se udeleži celotnega programa, saj bo le tako prejel vse potrebno znanje in se zabaval ob vseh igrah, ki se po dinamiki in težavnosti stopnjujejo skupaj z osvojenim znanjem.

Ali lahko v program vpišem otroka, ki je že dober plavalec in otroka, ki ne zna plavati in se vode boji?

Seveda. Otroke bomo razvrstili v skupine, kjer bodo napredovali v skladu z njihovim predznanjem in sposobnostmi. V primeru hitrega napredka predvsem starejših otrok, učitelji poskrbijo za ustrezno reorganizacijo skupin. Za drugega otroka dobite 5 EUR popusta.

Koliko otrok je v skupini z učiteljem?

Potrudimo se narediti čimbolj homogene skupine in takšne, da lahko učitelj kvalitetno dela z vsemi otroki v skupini in se jim tudi individualno posveti, kadar to potrebujejo. V Sloveniji je normativ 8 neplavalcev oz. 12 plavalcev na enega učitelja v skupini, vendar smo pri nas opazili, da najbolje delamo v povprečju 6 neplavalcev (tudi manj, če so mlajši) in 8-10 plavalcev v skupini. Odvisno je tudi od samih posameznikov, starosti, znanju plavanja otrok, ter nenazadnje številu vpisanih otrok. Vsekakor pa dajemo prednost kvaliteti učenja.

Kako je z omejitvami in preventivnimi ukrepi vlade?

Vse naše člane prosimo, da spoštujejo navodila upravljalca bazena. Pridržujemo si pravico do spremembe oz. odpovedi programa, v kolikor nam omejitve ne bodo dopuščale uporabe bazena. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Galerija utrinkov

Kaj o nas pravijo zadovoljni plavalci:

Biti učitelj, ki je sposoben izstopiti iz znanih okvirjev metod učenja otrok, se tudi sam pripravljen učiti v tem procesu ter sprejeti/slišati otroka s posebnimi potrebami, je dragocenost, ki jo Gaja ima. Pod njenim strokovnim in empatičnim pristopom je Leon premagal svoje strahove in neverjetno napreduje v plavanju. Renata D. iz Domžal

Odkar se poznam sem imela strah pred vodo. Nisem si predstavljala da bi sploh kdaj lahko plavala v globoki vodi. To je bila zame nočna mora. Pri 27ih letih sem se odločila da ta strah premagam. Gospo Gajo sem našla na internetu in ko sem jo poklicala sva se dogovorili za prvo uro tečaja plavanja. Nisem rabila več kot deset ur, ravno tako kot je predvidela že ob prvi uri. Azra R. iz Kamnika

Hči Maša (10 let) ima že od rojstva zelo rada vodo. Zato smo jo pri 2 letih starosti vpisali v prvi tečaj plavanja, delno tudi zaradi težav z hrbtenico. V tem času je spoznala kar nekaj plavalnih šol in vaditeljev oziroma učiteljev plavanja a pravi razcvet je doživela šele jeseni leta 2016, ko je začela vaditi z Gajo. Vanja M. iz Kamnika

Za vsa vprašanja, pomoč ali nasvete
se vedno lahko obrnete na nas.